1.6.17

Cryonics UK harjoitusviikonloppu 20.-21.5.2017

Cryonics UK (CUK) on Euroopan parhaiten järjestäytyneitä kryoniikkaorganisaatioita. Ryhmän keskeisin tarkoitus on potilaiden vakauttaminen kliinisen kuoleman jälkeen, kyllästäminen jäänestoaineilla, pakastaminen ja kuljettaminen ulkomaille kryoniseen pitkäaikaissäilöön. Mukana on 126 henkeä. Jäsenmaksusta (£240 eli 280€ vuodessa) saa alennusta mm. osallistumalla ensiapuharjoituksiin. Jäsenmaksulla kustannetaan harjoituksia ja ryhmän ambulanssin kustannuksia. Jäsenet auttavat toisiaan vapaaehtoisperiaatteella, ja jokaiseen potilastapaukseen kerätään kulloinkin saatavilla olevat jäsenet. Jokaiselta kryopotilaalta edellytetään CUK jäsenmaksu. Jos henkilö liittyy jäseneksi vasta viime hetkillään, jäsenmaksu on huomattavasti korkeampi. Lisäksi edellytetään ensiaputoimia varten etukäteen 15 000 puntaa, josta käyttämätön osa palautetaan myöhemmin. Koska Britanniassa ei ole pitkäaikaissäilytystä lainkaan, edellytetään myös voimassa oleva sopimus jonkin säilytyslaitoksen kanssa (Alcor, CI, Kriorus). Ensiapuryhmän vetäjä Tim Gibson kertoo olleensa mukana kaikissa Cryonics UK:n hoitamassa kymmenessä tapauksessa. Ryhmän tukikohta ja harjoitusten pitopaikka sijaitsee Timin kotiseudulla keskellä Iso-Britanniaa, Englannin maaseudulla Sheffieldissä vajaan 300 kilometrin ja 3,5 tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Saatuaan potilaan lääkäriltä luvan, CUK:n ensiapuryhmä ryhtyy viilentämään ruumista jääkylvyssä, käynnistää mekaanisen elvytyslaitteen (Lucas tai Thumper) ja hengityskoneen ja antaa lääkkeitä (Alcor/Suspended animation protokollan mukaan). Tyypillisesti nämä toimenpiteet suoritetaan ryhmän hyvin varustellussa ambulanssissa, joka on hankittu paikalliselta ambulanssifirmalta käytettynä (£ 10 000). Britanniassa balsamoidaan vainajia varsin yleisesti, joten kulloiseltakin alueelta löytyy yleensä balsamoija, joka avaa yhteyden suuriin kaulasuoniin hautausurakoitsijan tiloissa. Painepumpulla tehtävä avoimen järjestelmän perfuusio aloitetaan 6-10°C lämpötilassa. CUK käyttää vitrifikaatioliuoksina M22:ta Alcorin asiakkaille ja VM-1:tä CI:n asiakkaille. Perfuusion jälkeen kuivajäällä vuorattu koko vartalo lähetetään Yhdysvaltoihin lentorahtina. 

Ainakin ryhmän julkisuuskuva on kärsinyt siitä, että mukana ei ole ollut esimerkiksi lääkäreitä. Timilläkään ei ole formaalia koulutusta tehtäviinsä, mutta ainakin tämän harjoitusviikonlopun hän veti pätevällä mutta rennolla ja käytännöllisellä otteella. Tarpeen mukaan ryhmä on palkannut keikkalääkäreitä esimerkiksi virallista kuoleman toteamista varten. Tälläkin kertaa harjoituksissa oli uuden firman lääkäri tutustumassa toimintaan. Sairaalatkin ovat olleet pääosin hyvässä yhteistyössä.

CUK sai paljon julkisuutta vuoden 2016 lopulla, kun teinitytön eronneet vanhemmat riitelivät oikeudessa asti siitä, saisiko syöpään kuoleva tyttö tahtomansa kryonisen säilytyksen. Tavaomaisesta poikkeava toive luonnollisesti herätti median huomion. Oikeus ei ottanut kantaa kryoniikan tieteelliseen näyttöön, mutta hyväksyi tytön oman, perustellun toiveen. 

Ryhmän ensiapu- ja perfuusio-opas on saatavilla verkossa

Cryonics UK ambulanssi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti