2.1.15

Ekskursio Moskovaan joulukuussa 2014

Yhdistyksemme järjesti jäsenilleen vierailun Moskovaan tutustumaan KrioRusin toimintaan ja säilytystiloihin. KrioRus on maailman kolmanneksi suurin kryoniikkapotilaita säilövä organisaatio ja Yhdysvaltojen ulkopuolisista suurin. Se on myös nuorin: toiminta alkoi vuonna 2005. KrioRus on kuitenkin kasvanut nopeasti. Säilössä on nyt noin 40 potilaan koko ruumis tai pelkät aivot tai kallo aivoineen. Kuten viime kerrallakin, isäntänämme toimi energinen Danila Medvedev, joka johtaa myös Venäjän transhumanistiliikettä. Meiltä oli reissussa mukana kuusi henkeä ja lisäksi kahden hengen TV-dokumenttikuvausryhmä. Kävimme ihastelemassa noin 60 kilometriä Moskovasta sijaitsevia säilytystiloja. Tilassa oli kaksi isoa kryostaattia, jotka on valmistettu lasikuidusta, täytetään säännöllisesti nestetypellä ja eristetään tyhjiöllä. Malli on sama kuin Cryonics Institutella. Potilaat säilötään makuupusseissa. Lisäksi tilassa oli maahan kaivettu kuivajääsäilö lyhytaikaisempaa säilytystä varten. Itse perfuusiot suoritetaan sairaaloiden tiloissa. Perfuusiossa käytetään edelleen samaa glyserolipohjaista liuosta, jota yhdistyksellämmekin on. Asiantuntijana on toiminut KrioRusin kuuluisa kryobiologi Yuri Pichugin.

Matkalla tutustuimme myös Darwin-museon juuri auenneeseen mielenkiintoiseen näyttelyyn, joka kertoo luonnossa esiintyvästä eläinten talvihorroksesta ja anabioosista, valekuoleman tilasta.

Toimistossa kävelymatkan päässä Punaiselta torilta yhdistyksemme allekirjoitti KrioRusin kanssa yhteisen tahdonilmaisun, jolla haluamme edistää tähän asti varsin satunnaista eurooppalaista yhteistyötä sekä vauhdittaa keskeiseen Eurooppaan luotavaa kryoniikkaorganisaatiota ja säilytystiloja. Toistaiseksi lähin ja näppärin säilöpaikka suomalaisellekin on Moskovassa, yhden yöjunan tai puolentoista tunnin lentomatkan päässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti