11.5.14

Tilanne Saksassa

Saksassa toimiva DGAB (Deutsche Gesellschaft für Angewandte Biostase e.V.) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Siihen kuulu yli 60 jäsentä, ja luku on kasvamaan päin. Järjestö on hajautunut ympäri saksaa, mutta pitää päämajaa tekniikan tohtori Tristan Behrens:n kotikaupungissa Brunswickssä pohjois-saksassa, mutta suuremmat jäsenkeskittymät sijaitsevat Ulm:ssa, Dresden:ssä ja Munchen:ssä. Tristan on DGABn tämän hetkinen puheenjohtaja.

Eräs suurimmista DGAB:n meneillään olevista projekteista on sosiaalisessa mediassa. Se on perustettu lisäämään julkista tietoutta kryoniikasta, hyväksi käyttäen moderneja alustoja kuten Twitter:ä, Facebook:a ja Google+:aa.

Vuonna 2014 DGAB perusti osaston, joka keskittyy optimoimaan käytännön kryosäilytystä Prof Klaus Sames:n johdolla. Osasto tekee tiivistä yhteistyötä saksalaisten balsamoijien kanssa, sekä selvittävät heidän käytettävyyttään kylmäsäilytyksen toimeenpanemisessa saksassa.

DGAB järjestää saksassa Dresden:ssä lokakuussa 2014 (http://biostase.de/de/symposium-2014.html) toisen eurooppalaisen tieteellisen symposiumin soveltavasta kryobiologiasta. He ovat hyvin kiinnostuneita lisäämän eurooppalaisten kryonistien verkostoitumista, ja harkitsevat parhaillaan vuotuista yhteiseurooppalaista tapaamista, ja ovat myös hyvin kiinnostuneita tietojen sekä osaamisen vaihdosta eri maiden kryonistien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti