29.10.09

Kryoniikkaseura Radio Rockin haastattelussa

Radio Rockin Korporaatio-ohjelman haastattelussa Suomen Kryoniikkaseuran edustajat Antti Peltonen ja Ville Salmensuu.

Linkki podcastiin: Korporaation haastattelussa syväjäädytysmiehet 29.10.2009 (Kesto: 18:58)

3 kommenttia:

 1. Olisin kaivannut enemmän introa, itse seurasta ja kryoniikan taustoista. Esimerkiksi sen ettei tarkotus ole välttämättä jäädyttää, vaan pointtina on lähinnä kehon tai aivojen parhaalla mahdollisella tavalla *säilyttäminen muuttumattomana*.

  Jäädyttämisestä moni saa liian helposti sen kuvan kuin sitä tehtäisiin samalla tavalla kuin puolukoiden pakastaminen, pakkaseen vaan!

  En usko että tavalliset tallaajat tietävät vitrifikaatiosta juuri tuon tuosta... tai edes jaksavat ottaa selvää.

  Omasta mielestäni yleisesti kryoniikan kannalta kiinostavia kysymyksiä esittää tavalliselle tallaajalle ovat:

  Jos pystyttäisiin pysäyttämään ja käynnistämään (minkään rikkoutumatta) jokaisen atomin liike kehossa, ja sinulla olisi nykylääketieteen mukaan peruuttamaton sairaus, "pysäyttäisitkö" itsesi niin kauaksi aikaa kunnes joku palauttaa sinut toimintaan korjataksesi sinut sen aikaisen lääketieteen turvin?

  Nyt jos henkilö vastaa tähän kyllä, niin on syytä alkaa rajaamaan jos henkilö ei usko kryoniikkaan, että missä se raja menee?

  Esimerkiksi kysymällä näin:

  Jos pystyttäisiin pysäyttämään 100% varmuudella jokainen atomi, käynnistämään 99% varmuudella, tekisitkö saman? Koska vaihtoehtona on varma kuolema, niin moni varmasti valitsisi tämänkin.

  Sama uusiksi, 99% varmuudella pysäytys, 95% varmuudella käynnistys tekisitkö saman?

  Jne...

  Lopuksi voisi todeta joitakin kiinnostavia tilastollisia havaintoja aivovammoista joissa ihmiseltä on lähetynyt esimerkiksi paloja aivoista, mutta ihminen on säilyttänyt toimintakykynsä. Prosentuaalisesti jotkut niistä vamman alueista on aika suuria, saattaa kääntää jonkusen ajatuksen kyseisestä prosentti-pelistä. Eritoten kun kryoniikan säilytysprosentti saattaa olla varsinkin suuri, ja näkeehän sen jo *silmilläkin* että se on yli 0%!

  Toivottavasti en kuulostanut liian kriittiseltä, pidin silti haastattelua oikein hyvänä! Julkisuus on tämän asian kannalta oikein hyvä juttu. Vaikkakin "tarvikkeiden hankkimis" juttu kuulosti kyllä verrattaen hupaisalta, kun lähetyksesä mainittu rahoitus oli "tusinan verran kymppejä vuodessa".

  VastaaPoista
 2. Loiva johdattelu aiheeseen säilymisprosenttien ja todennäköisyyksien kautta on hyvä ajatus, samoin vertailuesimerkit aivovammoista tai muistinmenetyksistä. Vaikka säilytystekniikka olisi rosoista ja elvytystekniikka toimisi lopulta niin ja näin, osittainenkin selviytymismahdollisuus on parempi kuin ei mitään. Kryoniikka on kaikki oddsit huomioiden hyvä betsaus.

  Tarvikkeiden hankkimiseen yksittäinen jäsen voi tietysti lahjoittaa enemmänkin kuin pelkän jäsenmaksun.

  VastaaPoista
 3. Kuuntelin haastattelun äsken. Oikein hyvä oli minusta.

  VastaaPoista